maanantai 31. toukokuuta 2010

Kuningattaren hyydykekakkua


Kristalle joka ei tykkää banaanista, puolukoista, mustikoista, mansikoista, karpaloista, musta-punaherukoista, päärynästä, persikasta eikä appelsiinista oli aika vaikea keksiä oikeanlaista kakkua :D Mutta onneksi törmäsin tähän ohjeeseen, ja Kristan päivä oli pelastettu.
Ohjeen nappasin Juhlattaren kakkublogista


Pohjana:
2 munan tumma kaakaokääretorttupohja.
Kääretorttupohjaan samanverran kananmunia, sokeria ja vehnäjauhoja, ruokalusikallinen leivontakaakaota ja teelusikallinen leivinjauhetta. Paista leivinpaperilla vuoratulla irtopohja vuoalla 175 asteessa noin. 8minuuttia.
Kostutus :
n. 1/2dl Maito/vadelmamehu (<--- käytin maitoa)
Täyte:
1 prk Flora vispiä (<---käytin jääkaapista vispikermaa )
1/2dl tomusokeria
3tl vaniljasokeria
1 prk Violan maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kuningatar pilttisose
2 rkl vadelmamehua (<---- Käytin Juissia)
10 liivatelehteä
1 levy Fazerin Nordic Gourment vadelma-suklaamousse suklaata
Vatkaa Flora vispi ja mausta se tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Lisää vatkatun vispin sekaan maustamaton tuorejuusto ja sekoita hyvin sekaisin. Maista täytettä ja varmista, että sokeria on riittävästi. Jaa täyte kahteen eri kulhoon, ja lisää toiseen kulhoista purkillinen kuningatar-pilttiä.
Laita liivatteet likoamaan ja sulata pienessä määrässä vadelmamehua 6 kpl liivatelehtiä. Valuta tämä liivateseos ohuena norona kuningatarpiltti-tuorejuustotäytteen sekaan. Sekoita hyvin.
Sulata loput 4 kpl liivatelehtiä pienessä määrässä vadelmamehua ja sekoita tämä liivateseos ohuena norona tuorejuustotäytteen sekaan.
Kostuta kääretorttupohja maidolla, käytä pullasutia apuna maidon levitykseen. Maitoa arviolta noin vajaa puoli desiä.
Lisää kostutetun pohjan päälle ensimmäiseksi vaalea eli pelkkä tuorejuustotäyte. Pilko suklaalevy pieniksi paloiksi ja levitä suklaan paloja täytteen päälle, niin että suklaata tulee joka puolelle. Sen jälkeen lisää kuningatar-tuorejuusto täyte päälimmäiseksi.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin 1-2 tunniksi.
Pääli kiille:
Laita n. 6 kpl liivatelehtiä pehmenemään kylmään veteen ja kuumenna noin 1/2dl vadelmamehua kattilassa. Sulata vadelmamehuun pehmenneet liivatelehdet ja lisää vielä liivateseoksen joukkoon n. 2dl vadelmamehua. Jos haluat saada kiilteelle syvemmän punaisen värin värjää kiillettä tipalla punaista elintarvikeväriä. (<---- värjäsin punaisella elintarvikevärillä ja pistin yhden liivatteen enemmän koska piti saada hieman nopeammin jämäkämpi kiille :D

Kaada mehukiille hyytyneen täytteen päälle varovaisesti, nosta jääkaappiin ja anna hyytyä kunnes kakku on kokonaan hyytynyt, mielellään seuraavaan päivään. (<----- n.½ h riitti että se oli tarpeeksi jämäkkää leikkaamiseen.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti