sunnuntai 23. toukokuuta 2010

A-M Helinäkeiju kakku




Teemana A-M synttäreille oli siis helinäkeiju. Mun Helinästä tuli kyllä aika rintava ja pyöreä, mutta niinhän se on että Pohjanmaalla kaikki on suurta ja komiaa ; ) NI!
Kakusta sen verran että;
Anne-Maria on paistanut kakkupohjan ja täyttänyt täytekakun (ei tullut puheeksi mitä se sisälsi, mutta ainakin hilloa (= )
Koristeet on marsipaania ja marsipaanin alla on tällä kertaa kerman sijasta kreemi (=Kinuskikissalta), koska kävin tekemässä kaakun valmiiksi jo eilen. Tänään lisäilin vain päälle Helinän ja sivussa olevat kukat.

* 125g margariinia * 1tl vaniljasokeria * 250g tomusokeri (=4dl) * 1rkl vettä
Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.
Kerma kiertää ihan tarkoituksella vähän kieroon
Siivet on suikutettu kiiltäviksi hopean värisellä syötävällä spraylla(= ja kiinnitettu pikeerillä. Pikeeriä on myös kaikki kakun "kirjailut". (Pikeeri= kananmunavalk.+tomusokeri seos, joka jähmettyy kovemmin/nopemmin.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti