torstai 13. toukokuuta 2010

Unelmatorttua Ilvesjoella

Aaah täällä Ilvesjoen perukoilla on niin ihanan hiljaista ja rauhallista(: tänään on vielä ollu niin nätti päiväki. Ainoa miinus tälle päivälle on tää mun DUHA! ei oo kivaa olla kipeänä , varsinkaan nyt kun on "pitkä" viikonloppu helatorstain myötä. (HUOM; ei siis huomennakaan koulua, ollaan korvattu se la koulupäivällä aijemmin). Kuvassa näkyvä koira on Vili (Berninpaimenkoira) joka on niiiin hellyydenkipeä koko ajan eikä oikein käsitä kokoansa ja massaansa? :_D

Mutta nyt itse asiaan. Saksasta tuli tädiltä (oikeastaan tätini mieheltä) "käsky" , että saamani julisteet (joilla peitän ruman seinän) pitää "maksaa takaisin" unelmatortulla :D No isäni on nyt lähdössä Frankfurttiin viemään kuormaa ja tarkoitus olisi isän käydä tätini luona ja samalla viedä toivottu unelmatorttu sinne :D No tein sen sitten tänään oikein KUNNON ja VANHAN reseptin mukaan (= (joka löytyi mummani reseptikirjekuoresta)

Unelmatorttu

3 munaa
1 munan valkuainen
1½dl sokeria
50g perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

TÄYTE

50g voita
75g pölysokeria (=tomusokeria)
1 munankeltuainen
2tl vaniljasokeria

♥ Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Sihdatut jauhot , kaakao ja leivinjauhe lisätään. Hyvin voideltu voipaperi (=pelkkä leivinpaperi) pannaan pellille (nurkat käännetään ylös) ja sille levitetään tasaisesti taikina, joka paistetaan nopeasti kuumahkossa uunissa (=225c n.6-7min). Kakku siirretään sokeroidulle paperille jäähtymään.

♥Täyte; Sokeri ja voi vaivataan(=eli vatkataan sähkövatkaimella, sillä se hoituu nopeasti :D ) kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään munankeltuainen ja vaniljasokeri. Täyte levitetään kakulle, joka kieritetään tiukaksi kääröksi ja pannaan voipaperin sisään. Torttu saa seistä seuraavaan päivään jolloin se leikataan paloiksi.

#// tummennetut kohdat omia täydennyksiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti