sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Valkosipulipatonkia




+ riisiä ja kanakastiketta :) tälläkertaa meillä ei ollut jääkaapissa koskenlaskijaa joten laitoin jääkaapista ihan vaan normijuustoa ja ripauksen grillausmaustetta/yleismaustetta.
+ "jälkkäriksi" kookoslastuja ♥ NAM
Valkosipulipatonki (ohje kotikokki.net)
2½ dl vettä
20g hiivaa TAI 1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
n.6dl vehnäjauhoja
loraus (n.2rkl)öljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, ja sen jälkeen lisää jauhot samalla hyvin vaivaten. Jos haluaa niin voi korvata puolet jauhoista esim. sämpyläjauhoilla. Lopuksi vaivaa öljy sekaan ja anna taikinan kohota.
Taikinasta tulee kaksi patonkia, tai kolme pienempää patonkia.
TÄYTE
2-3 rkl voita½ -2 valkosipulin kynttä1tl oreganoa1tl persiljaa
Täyte: sekoita mausteet ja puristettu valkosipuli voihin.
Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan, ja kauli jokainen osa levyksi. Levitä täyte se levyn päälle tasaisesti, ja sitten rullaa levy pitemmästä reunasta. Laita patongit pellille ja viillä niihin muutama viilto. Voitele vedellä.
Paista 250-asteessa n. 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti