lauantai 4. syyskuuta 2010

Amerikkalaiset suklaahippukeksit (n.30kpl)


Ohje on
Lunnin blogista :)
    200 g margariinia
    2 dl sokeria
    1,5 dl fariinisokeria
    1 muna
    75 g kaakaojauhetta
    4 dl jauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    150 g tummaa suklaata
Ota margariini ja kananmuna tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa keskenään sokerit ja margariini tasaiseksi, vaaleaksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vatkaa.
Sekoita joukkoon kaakaojauhe, jauhot ja leivinjauhe, vatkaa. Seoksen tulee olla kosteaa ja tasaista. Jos se vaikuttaa liian kuivalta, lisää joukkoon hieman ruokaöljyä.
Rouhi suklaa suurehkoiksi palasiksi, lisää n. 2/3 paloista taikinan joukkoon. Vaivaa palaset kädellä taikinaan.
Pyörittele taiknasta pienehköjä palloja ja litistä ne leivinpaperille. Älä laita keksejä aivan liki toisiaan, sillä ne leviävät uunissa. Painele loput suklaapalat litistettyjen keksien päälle ja paista uunissa n. 5-9 minuuttia.
Valmiit keksit ovat halkeilleet ja hieman tummuneet reunoilta. Älä huolestu, vaikka keksit ovat uunista tullessaan hieman (todella) löysiä, ne kyllä kovettuvat jäähtyessään.

Vinkkejä:
-Voit korvata 50 g tummasta suklaasta valkoisella, jolloin saat kekseistä hieman kauniimpia. Ripottele tällöin valkoinen suklaa litistettyjen keksien päälle.
-Tee kekseistä suuria, litistettynä suunnilleen kämmenen (ilman sormia!) kokoisia. Tällöin ne paistuvat oikein uunissa ja jäväät keskeltä sitkeiksi.
-Säilö keksit ilmatiiviissä purkissa, jolloin ne eivät pääse kuivumaan ja menettämään sitkoaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti