tiistai 8. kesäkuuta 2010

Charlotta-kakku


Isäni täyttää torstaina (10.6) vuosia , mutta aikataulun vuoksi juhlistimme sitä jo pari päivää aijemmin :) "Täytekaakuksi" tein Charlotta-kakkua , koska

1. Olen jo kauan halunnut kokeilla Charlotten tekemistä
2. Vaihtelu virkistää ! (=






Charlotta-kakku
1 kääretorttu (<-- Ostettiin "laiskasti" kaupan kääretorttua ja suosittelen ostamaan 2x jos haluaa saada vuorattua 3l kulhon , ellei paloista sitten tee ohuempia kuin 1cm)
8 liivatelehteä
4 dl kermaa
500 g rahkaa tai tuorejuustoa
1 pss pakastevadelmia
1 tlk persikoita
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria

Vuoraa noin 3l vetoinen kulho tuorekelmulla (kts. ylös! --> vaihda kulho 2l vetoiseen jos teet vain yhdestä kaupan kääretortusta. Toisen "kerroksen" palat joudut puolittamaan kts.kuva alhaalla). Leikkaa kääretortusta noin sentin paksuisia siivuja ja astettele siivut vuoan reunoille mahdollisimman lähekkäin. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon rahka tai tuorejuusto. Pilko persikat ja ota mehu talteen. Sekoita vadelmat ja pilkotut persikat kerma-juustomassaan.

Kuumenna persikkamehu (n. 1dl) kiehuvaksi. Ota liivatelehdet vedestä ja purista niistä vesi huolella. Lisää liivatelehdet kuumaan mehuun ja sekoita nopeasti. Kaada liivateneste kakkumassaan ja sekoita huolella.

Kaada kakkumassa varovasti astiaan kääretorttujen päälle, niin että massa yltää kääretorttusiivujen reunaan saakka. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään saakka (meillä Charlotte oli n.4-5h jääkaapissa ja kerkes ihan hyvin jähmettymään siinä ajassa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti