sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Talkkunapiirakka

Isäni muisteli nuoruusvuosiaan ja muisti miten hyvää talkkunajauhot oli viilin kanssa, joten sitä oli sitten ostettava ja kokeiltava (että kuinka hyvää se olikaan :)) <---- Maistettiin , eikä oikein iskeny, joten niin jäi talkkunajauhot kaappiin :D Nyt päätin väsätä niistä jotakin ja heti paketin reunassa oli tälläinen ohje ( ja hyväähän siitä tuli)

Ps. Vielä on kokeilematta talkunajauhoja ja jäätelöä

(NOPEA!!) TALKKUNAPIIRAKKA

1 kananmuna

150 g voita

2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 dl talkkunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 dl kotimaisia marjoja (<--Itse pistin enemmän)

Sekoita raaka-aineet tasaiseksi massaksi ja painele se pyöreän vuoan (23 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat pinnalle ja paista piirakka 200 C noin 30 min.

ps. anteeksi huono kuva , otettu pikaisesti puhelimella :D

Faktaa: Taivalkosken Myllyn Herkkutalkkuna valmistetaan kotimaisesta kaurasta, ohrasta ja rukiista. Jyvät keitetään vesihöyryssä ja paahdetaan kypsiksi, jonka jälkeen ne jauhetaan hienoksi jauhoksi.

Herkkutalkkunan terveellisyys perustuu raaka-aineisiin. Kaura, ohra ja ruis ovat täysjyvinä ravintosisällöltään erinomaisia. Herkkutalkkuna sisältää kuituja 20,7 %., suolaa alle prosentin ja rasvaa vain 4 %. Se on täysin lisä- ja säilöntäaineeton. Taivalkosken Mylly on valmistanut Herkkutalkkunaa teollisesti samalla reseptillä jo vuodesta 1947. Herkkutalkkunan 60-vuotisjuhla on huomioitu mm. uudistetulla tuotepakkauksella, jossa on juhlavuoden merkki. Herkkutalkkuna soveltuu runsaan kuitupitoisuuden ansioista hyvin myös diabeetikoille. Lisäksi kuitupitoinen ruoka helpottaa vatsan toimintaa ja alentaa kolesteroliarvoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti