sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Isäntä-kakku


Alunperin kakun piti olla kokonaan kick-lakritsi toffee päällysteinen, mutta kun aloin kaatamaan kuorrutetta kakun päälle, reunat alkoivat hylkiä lakritsitoffee-kuorrutetta eikä asialle enää voinut tehdä mitään. Joten, haimme kaupasta äkkiä kermaa ja pursotimme reunat. ISÄNTÄ- ja salmiakkikuviot ovat marsipaanista.
Tässä kuitenkin mintturaliisan ohje:

150g salmiakkilakritsia, esim Hopeatoffeera

1 ½ dl kuohukermaa

Pilko karamellit kermaan ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä vielä viitisen minuuttia. Kaada tasaiseti kakun päälle ja anna jähmettyä.Tällä määrällä tulee sopiva kuorrute halkaisijaltaan 24 cm kakkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti