sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Ens vuonna se muuttuu, kaikki paremmaks taittuu, uusivuosi ku vaihtuu





vuosi vaihtui kera Suklaa-suolapähkinäherkkujen

1 annos rapeaa torttupohjaa
- 2½rkl kaakaojauhetta
- 2dl vehnäjauhoja

- n½dl tomusokeria
- 75g vähäsuolaista voita kuutioiksi leikattuna
- 1 munankeltuainen

1.Siivilöi kaakaojauhe,jauhot ja tomusokeri kulhoon. Lisää voi ja hiero sormenpäillä kunnes seos on murumaista.
2. Lisää munankeltuainen ja 1tl kylmää vettä ja sekoita taikinaksi.

3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla kevyesti, kunnes se on pehmeää. Paketoi ja jäähdytä väh.30min ennen kaulintaa.

100g suolapähkinöitä
2½dl sokeria
2dl kuohukermaa
50g suolatonta voita
125g tummaa suklaata

1.kauli taikina 23x23cm kokoisen jauhotetun vuan pohjalle. Paista pohja 180C 20min, kunnes
väri on hieman tummunut
2. Hienonna pähkinät. Mittaa sokeri ja 6rkl vettä paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna varovasti, kunnes sokeri on liuennut. Kuumenna liuos kiehuvaksi ja keitä n. 5min, kunnes siirappi on syvän keltaista. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen, että kiehuminen pysähtyy.
3. Lisää kattilaan voi j 1dl kermaa ja sekoittele miedolla lämmöllä kunnes seos on tasaista. sekoita joukkoon pähkinät ja anna paksuuntua n.15min. Kaada seos vuokaan taikin
apohjan päälle ja levitä reunoja pitkin.
4.Kuumenna loput kermat lähes kiehuvaksi. Nosta levyltä ja lisää suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaista. Levitä tasaiseksi kerrokseksi pähkinäseoksen päälle. Pane kylmään väh. 2h. leikkaa pieniksi ruuduiksi ennen tarjoilua.


Näistä tuli tosi makeita, joten pienet ruudut oli hyvä ratkaisu :) Laitoin pohjaan normi kaakaojauhetta ja siksi siitä tuli noin vaalea (kuva). En myöskään muistanut laittaa pohjataikinaa jääkaappiin puoleksi tunniksi vaan kaulin sen heti, voisiko siinä olla syy omien leivosteni pohjan murenemiseen`? tehkää te paremmin ! :)
Ohje löytyi Joanna Farrow "Suklaaherkut, Suolaista ja makeaa"-jonka sain joululahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti