sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Limejuustokakkuja rippijuhliin




Santeri pääsi ripiltä ja lupasin tehdä juhliin juustokakkuja. Ainoa vaatimus oli , että juustokakkujen pitää olla "raikkaita".
///// Lime on mukavan kirpsakka näin hellepäiviin ;) Itse en ole "päässyt" maistamaan valmiita juustokakkuja, vain tekovaiheessa jämiä jne. sokerinmäärä maisteluja :D Olin sattumoisin tänään töissä... Mutta näiden vastaanotto oli kuulemma ollut hyvä ja väki oli tykännyt! (=
Ohjeen otin Iloleipurin sivuilta

## Pohjan tein molempiin 2½ x (5dl kaurakeksejä & 125g voita) koska mielestäni tuosta ohjeesta tuli jotenkin ohut pohja ;O eli kahteen juustokakkuun menee noin 1pussillinen kaurakeksejä.
## Kiilteeseen laitoin limen mehun sijasta myös hieman vettä , koska minulla ei ollut tarpeeksi limen mehua, mutta aika kirpsakka siitä silti tuli ;O + sain lisäksi laittaa koko määrän sokeria.

Pohja:


2 dl murskattuja Digestive- tai kaurakeksejä <--käytin kaurakeksejä
50 g sulatettua voita

Täyte:


5 liivatetta
½ dl puristettua limen mehua
400 g tuorejuustoa (200 g maustamaton, 200 g appelsiinituorejuusto)
5 dl kermaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunan valkuaista

Kiille:


liivatetta
1½ dl limen mehua
3 limen raastettu kuori
1-2 rkl sokeria
6 tippaa vihreää karamelliväriä
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Pingota leivinpaperi 26cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksiseos vuokaan. Vatkaa kerma + sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa pehmennyt tuorejuusto mukaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta limen mehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivate + limen mehu ohuena nauhana kerma-juustoseokseen. Sekoita koko ajan, jotta seokseen ei tule kokkareita. Nostele valkuaisvaahto joukkoon varovasti käännellen.
Anna hyytyä viileässä vähintään kaksi tuntia.
Kun juustokakku on kokonaan hyytynyt, valmista kiille. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta tilkka limen mehua ja lisää sokeri. Purista liivatteista liika vesi pois ja sekoita mehun joukkoon. Yhdistä loppu mehu, limen raastettu kuori ja karamelliväri. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä kiillettä hetki ja levitä varovasti kakun päälle. Anna hyytyä. Koristele sitruunamelissalla ja limen viipaleilla.
--------> Kuulemma limen maku ei ole niin voimakas kun limekakun antaa olla tekeytämässä yön yli? en tiedä sitten , mutta nuo mun tekemät kerkes ainakin olla yön yli jääkaapissa(:
Kakut koristelin tummalla suklaalla ja aikaisemmin tehdyillä marsipaanikukilla , nyt tuli sitten nekin käytettyä! (=
ps. harmitti hieman kun tuossa toisessa tuo kiille rikkoi tuota juustokakun pintaa ja kiilteeseen tuli juustokakun "paloja" , nomutta tuskin se makuun kummiskaan vaikutti (==

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti