sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

cocktail-piirakoita ja munavoita

Karjalanpiirakoihin keitin riisipuuroa 5dl vettä kiehumaan , sinne 3dl puuroriisiä ja keitin 5min. Lisäsin 1Ll maitoa ja haudutin tunnin. Lopuksi kun puuro oli valmista, lisäsin 1½tl suolaa , sekä 1rkl voita. jonka jälkeen annoin puuron jäähtyä.

Pohjissa on 1tl suolaa , 4dl ruisjauhoja , 1½dl vehnäjauhoja ja 2dl vettä. ( Edessä olevaan puuromäärään reseptiin tein pohjataikinaa kaksinkertaisena)

Paistoin 15min 275c. Kun nostin piirakat uunista pudotin ne vesi-rasva-seokseen. (50g voita+2dl kiehuvaa vettä) ja nostin laakeaan kulhoon. Piirakat peitin leivinpaperilla ( ohjeessa neuvottiin kyllä käyttämään voipaperia, mutta meillä ei sitä ollut), tuorekelmulla ja liinalla , jotta ne pehmenivät ja pysyivät lämpöisinä.

Munavoihin keitin 4munaa (ohjeessa luki 2-3munaa), jäljellä olevan raejuuston (tarkasti ohjeen mukaan 100g) , Voita 75g (tarkasti ohjeen mukaan 50g).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti