perjantai 11. maaliskuuta 2011

Mansikka-suklaakakku


onnneee 18veeee Johtaja Kangasluoma >>>: DS!
4 munaa
1½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ dl Pirkka Reilun kaupan kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
TÄYTE
4 liivatelehteä
100g Fazer valkoista leivontasuklaata
1 tlk (2dl) Pirkka vispikermaa
1 tlk (250g) Pirkka maitorahkaa
½ dl sokeria
2-3 tl sitruunakuoriraastetta
1ps (500g) Pirkka mansikoita (mansikoita)
3rkl sitruunamehua
Kostutus
n.1dl maitoa
Kuorrutus
100g Fazer taloussuklaata
1 tlk (2dl) Pirkka vispikermaa
Koristeeksi
Pirkka tähtikaruselli makeisia (käytin BonBonin utare-karkkeja ;)))
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (0/ 26cm<--- itse laitoin ab. 22cm vuokaan) pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota vuan reunat
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n.30min. Irrota kakku vuasta hieman jäähtyneenä.Pese vuoka ja vuoraa pohja kelmulla.
  4. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa.
  5. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon valkosuklaa. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Paloittele kohmeiset mansikat ja lisää täytteeseen.
  6. Puserra liivatteista ylimääräinen neste, ja liuta liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Sekoita täytteen joukkoon.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta päällimmäinen kerros vuan pohjalle, kostuta ja täytä puolet täytteestä. Nosta päälle keskimmäinen levy, kostuta ja täytä samoin. Nosta pääkke viimeinen kakkulevy ja kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  8. Siirrä kakku kelmun avulle vadille ja leikkaa ylimäär. kelmu pois.
  9. Sulata suklaa ja kääntele löysäksi vatkatun kerman joukkoon. Kuorruta kakku ja koristele makeisilla.
    Linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti