Isäni muisteli nuoruusvuosiaan ja muisti miten hyvää talkkunajauhot oli viilin kanssa, joten sitä oli sitten ostettava ja kokeiltava (että kuinka hyvää se olikaan :)) <---- Maistettiin , eikä oikein iskeny, joten niin jäi talkkunajauhot kaappiin :D Nyt päätin väsätä niistä jotakin ja heti paketin reunassa oli tälläinen ohje ( ja hyväähän siitä tuli)
Ps. Vielä on kokeilematta talkunajauhoja ja jäätelöä
(NOPEA!!) TALKKUNAPIIRAKKA
1 kananmuna
150 g voita
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl talkkunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kotimaisia marjoja (<--Itse pistin enemmän)
Sekoita raaka-aineet tasaiseksi massaksi ja painele se pyöreän vuoan (23 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat pinnalle ja paista piirakka 200 C noin 30 min.
ps. anteeksi huono kuva , otettu pikaisesti puhelimella :D
Faktaa: Taivalkosken Myllyn Herkkutalkkuna valmistetaan kotimaisesta kaurasta, ohrasta ja rukiista. Jyvät keitetään vesihöyryssä ja paahdetaan kypsiksi, jonka jälkeen ne jauhetaan hienoksi jauhoksi.
Herkkutalkkunan terveellisyys perustuu raaka-aineisiin. Kaura, ohra ja ruis ovat täysjyvinä ravintosisällöltään erinomaisia. Herkkutalkkuna sisältää kuituja 20,7 %., suolaa alle prosentin ja rasvaa vain 4 %. Se on täysin lisä- ja säilöntäaineeton. Taivalkosken Mylly on valmistanut Herkkutalkkunaa teollisesti samalla reseptillä jo vuodesta 1947. Herkkutalkkunan 60-vuotisjuhla on huomioitu mm. uudistetulla tuotepakkauksella, jossa on juhlavuoden merkki. Herkkutalkkuna soveltuu runsaan kuitupitoisuuden ansioista hyvin myös diabeetikoille. Lisäksi kuitupitoinen ruoka helpottaa vatsan toimintaa ja alentaa kolesteroliarvoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti