Brita kakku ( tee hyvä kakku; KODIN KOKKIKOULU; Sirpa takala)
Pohja
150 g Margariinia
3 Munankeltuaista
1 Kananmuna
1½ dl Sokeria
1/4 dl Maitoa
2½ dl Vehnäjauhoja
1 tl Vanilliinisokeria
1½ tl Leivinjauhetta
Marenki
3 Munanvalkuaista
2 dl Sokeria
1 dl Mantelirouhetta
Täyte
3½ dl vispikermaa
2½ rkl sokeria
Päälle
Vadelmia, Mansikoita , Kiiviä jne jne
(ohjeessa; 2l Mansikoita 1rs Vadelmia 4Kiiviä)
1.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Sulata rasva, Vaahdota keltuaiset , muna ja sokeri.
3. Lisää maito ja sulatettu rasva.
4. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää seos varoen vaahtoon.
5. Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille.
6. Vatkaa marengin valkuaisia hetki. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan, seosta yhä vatkaten. Jatka näin kunnes koko sokerimäärä on käytetty.
7. Mausta marenki mantelirouheella ja levitä marenki pohjataikinan päälle.
(Marenki on tarpeeksi vatkattua kun se ei irtoa lusikasta/kulhosta vaikka sen kääntäisi väärinpäin)
8. Paista 175c uunin keskitasolla 15-20min. Jäähdytä kakku.
9.Vispaa täytteeseen tuleva kerma ja mausta se sokerilla.
10. Puolita kakkulevyja aseta ensimmäinen levy tarjoiluadille. Päällystä se kakkulevy kermavaahdolla. Nosta päälle toinen levy ja koristele se marjoin ja hedelmin.
(Itse pistin sekä kermavaahtoa että marjoja molemmille levyille)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti