maanantai 31. toukokuuta 2010
Kuningattaren hyydykekakkua
Kristalle joka ei tykkää banaanista, puolukoista, mustikoista, mansikoista, karpaloista, musta-punaherukoista, päärynästä, persikasta eikä appelsiinista oli aika vaikea keksiä oikeanlaista kakkua :D Mutta onneksi törmäsin tähän ohjeeseen, ja Kristan päivä oli pelastettu.
Ohjeen nappasin Juhlattaren kakkublogista
Pohjana:
2 munan tumma kaakaokääretorttupohja.
Kääretorttupohjaan samanverran kananmunia, sokeria ja vehnäjauhoja, ruokalusikallinen leivontakaakaota ja teelusikallinen leivinjauhetta. Paista leivinpaperilla vuoratulla irtopohja vuoalla 175 asteessa noin. 8minuuttia.
Kostutus :
n. 1/2dl Maito/vadelmamehu (<--- käytin maitoa)
Täyte:
1 prk Flora vispiä (<---käytin jääkaapista vispikermaa )
1/2dl tomusokeria
3tl vaniljasokeria
1 prk Violan maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kuningatar pilttisose
2 rkl vadelmamehua (<---- Käytin Juissia)
10 liivatelehteä
1 levy Fazerin Nordic Gourment vadelma-suklaamousse suklaata
★Vatkaa Flora vispi ja mausta se tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
★Lisää vatkatun vispin sekaan maustamaton tuorejuusto ja sekoita hyvin sekaisin. Maista täytettä ja varmista, että sokeria on riittävästi. Jaa täyte kahteen eri kulhoon, ja lisää toiseen kulhoista purkillinen kuningatar-pilttiä.
★Laita liivatteet likoamaan ja sulata pienessä määrässä vadelmamehua 6 kpl liivatelehtiä. Valuta tämä liivateseos ohuena norona kuningatarpiltti-tuorejuustotäytteen sekaan. Sekoita hyvin.
★Sulata loput 4 kpl liivatelehtiä pienessä määrässä vadelmamehua ja sekoita tämä liivateseos ohuena norona tuorejuustotäytteen sekaan.
★Kostuta kääretorttupohja maidolla, käytä pullasutia apuna maidon levitykseen. Maitoa arviolta noin vajaa puoli desiä.
★Lisää kostutetun pohjan päälle ensimmäiseksi vaalea eli pelkkä tuorejuustotäyte. Pilko suklaalevy pieniksi paloiksi ja levitä suklaan paloja täytteen päälle, niin että suklaata tulee joka puolelle. Sen jälkeen lisää kuningatar-tuorejuusto täyte päälimmäiseksi.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin 1-2 tunniksi.
Pääli kiille:
Laita n. 6 kpl liivatelehtiä pehmenemään kylmään veteen ja kuumenna noin 1/2dl vadelmamehua kattilassa. Sulata vadelmamehuun pehmenneet liivatelehdet ja lisää vielä liivateseoksen joukkoon n. 2dl vadelmamehua. Jos haluat saada kiilteelle syvemmän punaisen värin värjää kiillettä tipalla punaista elintarvikeväriä. (<---- värjäsin punaisella elintarvikevärillä ja pistin yhden liivatteen enemmän koska piti saada hieman nopeammin jämäkämpi kiille :D
Kaada mehukiille hyytyneen täytteen päälle varovaisesti, nosta jääkaappiin ja anna hyytyä kunnes kakku on kokonaan hyytynyt, mielellään seuraavaan päivään. (<----- n.½ h riitti että se oli tarpeeksi jämäkkää leikkaamiseen.)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti