Keksit tein Toffeekeksi taikinasta , jonka ohjeen sain Mansikkamäeltä (:
Toffeekeksit★
2 1/2 dl voita tai margariiniä pehmennettynä
1 1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vanilliinisokeria
7 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl toffeesuklaata sulatettuna
2 rkl maitoa
1/2 tl leivinsoodaa (laitoin leivinjauhetta)
★Vatkaa voi, sokerit, muna ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi.
★ Lisää jauhot (laitoin ensin n. 6 dl ja lisäsin jauhoja vähitellen, kunnes taikina oli sopivaa), sulatettu suklaa, maito ja leivinsooda.
★ Peitä kulho kelmulla ja anna olla jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.
★ Kaaviloi taikina n.1/2 cm paksuiseksi ja ota haluammillasi muoteilla paloja. Taikinaa kannattaa ottaa vain osa kerrallaan ja jättää loput jääkaappiin, ettei taikina pehmene liikaa. Laita pikkuleivät leivinpaperin päälle uunipellille.
★ Paista pikkuleivät 180 asteessa 6-7 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ja koristele mieleiselläsi tavalla.
★★★★★ Ja koristelut tein elintarvikeväreillä värjätyllä pikeerillä (kananmunan valkuainen+tomusokeria)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti